Gaswinkel - Uw one stop shop voor al uw Gas benodigdheden!
Tel: 0315-340099
€#.##

 THE LEGENDARY” OKLAHOMA COUNTRY SMOKER ~CHUCKWAGON 
Absoluut de Rols Royce onder de Smoker BBQ's en buiten Keukens
.

 

Oklahoma Country Smoker banner

 

 

Wij geven 20 jaar garantie op onze Oklahoma Country Smokers.!! 

The Legendary Chuckwagons zijn geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, pizza en brood op de traditionele Amerikaanse manier van smoken. De keuze van het soort hout bepaald in belangrijke mate de smaak van de te bereiden gerechten.

Ons nieuwe type Oklahoma van 8 mm dik buis gelast en voorzien van een Rotisserie, Hitte stuwing, Heat dispencer, Gas deur in de stook unit, Stoof deksel op de stook unit en veel meer
De Legendary Oklahoma Country Smoker ~ Chuckwagon is gemaakt van 8 mm dik zwart staal en voorzien van grote metalen wielen.

Verkrijgbaar in demodellen 14 , 18 en 21 inch met Rook - gaartoren.
Tevens ook op aanhanger te bestellen
> 1 Inch is 2,56 cm   

 

 

 


Workshop:

Wilt u een workshop voor koken op de Oklahoma smoker dat kan met Arne Kónig van Königs KooklusWorkshop met Arene König om te leren koken op een Oklahoma Smoker !!!

Arne KönigArne organiseert na inschrijving een Workshop koken met de Oklahoma Smoker.
U kunt bijvoorbeeld 4 uur lang, onder het genot van een goede wijn, bekend worden met de magische wereld van het koken op een Oklahoma Smoker.
U zult genieten van het bereiden van aperitiefjes, verschillende gerechten en natuurlijk het nagerecht. Dit alles in een sfeervolle setting bij Arne thuis in Houten.
 


U kunt zich inschrijven door op de volgende link te klikken Klik hier: 

Wat voor hout moet je gebruiken:

 

Beuken of Eikenhout kun je het beste gebruiken, natuurlijk kun je ook stoken met briketten of houtskool.

De echte smaak krijg je door beuken of eiken, eiken geeft een scherpere smaak.

Fruitboomhout en elzen wordt ook gebruikt Naald en andere soorten hout wordt afgeraden. Let op voor hars houdend hout. Hars geeft een bittere roet aanslag wat het eten zal bederven.


Bij het barbecueën of grillen wordt gebruik gemaakt van directe verhitting boven de Kolen. Maar met de Oklahoma geschied dit indirect vanuit de stook unit. De hitte door houtvuur, kolen of briketten en of houtsnippers wordt door de gril kamer geleid en indien aanwezig ook de toren. De toren zal altijd de helft van de temperatuur zijn dan de gril kamer. In de gril kamer kunt u vlees bereiden maar ook brood en of groente schotels. Door rechts, zo dicht mogelijk bij de stook unit het vlees te schroeien zoals steaks en biefstuk e.d. kunt u deze links of in de toren heerlijk sappig op garing brengen. Op deze manier bereidt u biefstuk, hamburgers, hotdogs, vis of groente gerechten of iets anders wat u lekker vindt .

 

Grillen doet u met temperaturen tussen de 175 gr.C en 290 gr.C. Rook en gril temperaturen staan aangegeven op de temperatuur meters.

 

Bij het barbecuen wordt gebruik gemaakt van indirecte verhitting. Door gebruik te maken van de gril kamer naast de vuurbox zal de hitte en de rook door deze kamer trekken en zo het voedsel bereiden met een temperatuur tussen de 95 gr.C en de 250 gr.C. Probeer rond de 165 gr.C te blijven, dit is de ideale temperatuur om te barbecueën. Doordat het vuur gescheiden is maar wel in een afgesloten stook unit zal er optimaal gebruik worden gemaakt van de hitte en smaak van de kolen c/q houtvuur. Het vet dat naar beneden druipt zal afvloeien naar een emmertje of bakje dat middels en afvoer pijpje buiten wordt opgevangen. Dit vet zal niet met het vuur of kolen in aanraking komen en dus zult u nooit last hebben van vuur en vlammen onder het vlees of gerecht. Verbrande vetten geven roet aanslag en is schadelijk voor de gezondheid.

 

Deze manier kunt u gebruiken om spare ribs, kip, borststuk, garnalen, vis, biefstuk, hamburgers, hotdogs, worsten, wild en ook groenten te bereiden. Gebruik bij het barbecueën uw fantasie.

 

Het roken van gerechten gebeurd bij lagere temperaturen in de verticale rookpijp welke standaard is voorzien van roosters en of een rotisseri. Deze manier van klaarmaken vereist veel geduld omdat het langer duurt voordat het gerecht klaar is. Een tip is om extra houtsnippers toe te voegen aan het vuur in de vuurkorf. De autentieke rooksmaak die men wil komt 100 % uit het hout. Deze wordt niet beïnvloed door rook van verbrand vlees of verbrand gelekt vet. Houtsnippers zoals Beuken snippers kunt u ook op smaak brengen met vruchten sap, Whisky, likeur, citrus schillen, kruiden en knoflook. Hierdoor krijgt het vlees een eigen smaak welks u zelf kunt beinvloeden

 

Gerechten roken: Bij deze manier gebruikt u lage temperaturen en veel geduld. De temperaturen liggen tussen de 40 gr.C en de 95 gr.C. Dit is een ideale manier om kalkoen, hammen, kip, borststukken, kaas en worsten te bereiden. De verticale rookkamer van de Oklahomagrill kan met een goed rustig vuur een constante temperatuur gedurende meerdere uren zelfs dagen behouden. Juist om vis en vlees soorten te conserveren kan men bij 25 to 50 gr.C dagen lang vlees roken om een goede conservering mogelijk te maken.

 

Aan een goed houtskool vuur kunt u vochtige hout snippers toevoegen om een meer robuuste rooksmaak te verkrijgen en het vlees sappig te houden, smaak van whisky en of andere drank soorten of anijs kan tevens op deze manier worden toegevoegd. Leg de hout snippers ongeveer een ½ uur in een emmer water (met evt. toevoegingen) voordat u ze over het vuur verdeelt. U kunt natuurlijk ook hout blokken toevoegen. De Oklahoma Joe barbecues zijn speciaal ontworpen om optimaal mee te kunnen koken , oven gerechten te bereiden, roken, te barbecueën of te grillen of u nu houtskool of hout blokken, briketten of hout snippers gebruikt.

 

Houtskool barbecuen bracht ondanks de rookontwikkeling tijdens het barbecuen, niet de echte rooksmaak die men zo graag wilde. Dit had echter twee redenen:

1.Het Barbecueën gaat te snel en de aanmaak vloeistoffen zorgde ervoor dat het vuur te snel brand en de vieze petroleum houdende smaak in het gerecht of vlees komt.
2.Het druipende vet van het vlees zorgt voor steekvlammen en de roet van de verbrande vetten en vlees verpest de smaak van het eten, dat tevens erg ongezond is.

 

Kortom, de rookontwikkeling werd grotendeels veroorzaakt door de aanmaak vloeistof en de steekvlammen. De Originele Oklahoma Joe maakt echt barbecuën en roken mogelijk. Uw etenswaar wordt indirect verhit, waardoor u niet de rook van verbrand vet gebruikt, maar de rook van het hout waar u zelf voor kiest. Met 2 plateaus om te roken is het mogelijk om een compleet gerecht gelijktijdig te koken en roken.

 

Deze manier zorgt echter voor de specifieke smaak van gerookte gerechten. De temperatuur ligt ongeveer tussen de 60gr.C en 95gr.C. Dit is de ideale manier om kalkoen, kip, hammen, vis, borststukken en worsten te bereiden.

 

De verticale rooktoren van de Legendary Chuckwagon kan met een goed rustig vuur een constante temperatuur gedurende meerdere uren zelfs dagen behouden. Opwarmen, voorgaren en afgaren doe je in de vertikale rooktoren .
Klik hier voor de gebruiks instructie