Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | Onderdelen Technisch | Gasdrukregelaars Lagedruk

Onderdelen Technisch - Gasdrukregelaars Lagedruk

Gasdrukregelaars met slangpilaar of slangtule, ruime keuze uit lagedruk en industrie regelaars, wandmontage en gas reduceren voor de boot, camper en camping. Let op niet alle drukregelaars zijn voorzien van de standaard koppelstukken - Meer Info

Gasdrukregelaars Lagedruk

Gasdrukregelaars lage druk:

Als u regelmatig gaat kamperen of er op uit gaat met de Camper of boot, dan weet u dat een gasdrukregelaar niet kan ontbreken aan uw kampeer uitrusting. Hiermee sluit u uw gasfles gemakkelijk aan op uw apparatuur. Veiligheid staat voorop!

Waarom heeft u een gasdrukregelaar nodig?

Wanneer u gaat kamperen werkt veel apparatuur, zoals een kooktoestel, kachel of barbecue, op gas. In een gasfles zit vloeibaar gas welk een verdamping druk genereerd tot 16 Bar.

Deze hoge druk is niet geschikt voor uw gas apparatuur, want de meeste gas apparatuur heeft een werkdruk van 30 of 50 millibar. Daarom heeft u dus een gasdrukregelaar nodig. Deze reduceert de vergassings druk van de gasfles naar werkbare lage druk van 30 of 50 Mbar geschikt voor uw gas installatie.

Alle drukregelaars van Gaswinkel zijn van het allerhoogste veiligheidsniveau en voldoen aan de Europese normen en voorschriften. Zij zijn allemaal voorzien van een CE-keurmerk.

Voor optimale veiligheid dient u uw gasregelaar iedere 5 jaar te vervangen. Het productiejaartal vindt u op uw regelaar.

 

Niet alle drukregelaars op deze pagina worden aangeboden met de standaard koppelingen, let dus goed op wat voor een aansluiting erop moet voor op de gasfles en op de uitgang van de drukregelaar. 

 

Belangrijkste kenmerken voor reguliere Gasdrukregelaars.

  • Werkdruk: 30 mbar
  • Doorstroomcapaciteit: 1,5 kg/h
  • Ingangsaansluiting: combi, geschikt op DIN of Shell
  • Uitgangsaansluiting: 1/4 inch
  • Toepassing: geschikt voor buite recreatie voor voertuigen, campers, caaravans en boten geld dat ze moeten zijn voorzien van een afblaas beveiligingWanneer gebruikt u de gasdrukregelaar met afblaasbeveiliging ?

Wanneer heeft u een drukregelaar nodig met afblaas beveiliging?

Deze ontspanner met afblaas beveiliging reduceert de druk van uw gasfles naar 30 mbar. Dankzij de universele G5 ingangsaansluiting is deze regelaar geschikt voor gasflessen met zowel een DIN oals ook een Shell aansluiting.

Op de 1/4 inch links uitgangsaansluiting kan een gasslang met schroefaansluiting 1/4 links wartel aangesloten worden. De afblaasbeveiliging zorgt ervoor dat indien er een defect op treed bij de drukregelaar, dat het gas ontsnapt via het afblaasventiel. Zo kan er niet ongemerkt overdadig gas uit uw apparaten stromen, waardoor gevaarlijke situaties worden voorkomen.

De regelaar is daarom speciaal bestemd voor gebruik in voertuigen zoals campers en caravans maar ook in boten. Gebruik hem altijd in een afgesloten, goed geventileerde ruimte welk ngeen communicatie heeft met de leefomgeving van het voortuig en plaats het nooit bij een open verbranding of op een gasfles in de directe omgeving van de aangesloten gas pparatuur!

Met deze gasdrukregelaar voorzien van  afblaasbeveiliging sluit u uw gasfles met het grootste gemak aan op uw installatie. Wilt u bij open verbranding gas gebruiken, bijvoorbeeld om te barbecueën? Dan heeft u een standaard gasdrukregelaar zonder afblaasbeveiliging nodig. Ook deze vindt u in het assortiment van Giaswinkel zie: https://www.gaswinkel.com/catalogus/onderdelen_technisch/drukregelaars

 

 

DIN gasfles aansluiting:  Sinds 2008 zijn de nieuwe gasflessen voorzien van een Din gaskraan, dat is een permanente rubber (kunststof) ring in de gaskraan voor gas druk regelaars met een DIN aansluiting. Een Din aansluiting is de metalen ring in de aansluiting van de wartel voor montage op de gasfles kraan. In de gasfles kraan zit een rubberen ring waar de metalen ring op aansluit.Oude gasflessen zijn voorzien van een Shell (half duims links draaiende) aansluiting. Daar pas een Din aansluiting niet op en dan is een adapter nodig nl. de GS015 Din adapter. U heeft dus geen rubber afdichtings ring (sealing) meer nodig. Vanaf 2020 zullen de meeste gasdruk regelaars (gas reduceer ventielen) voorzien zijn van een Din aansluiting.

 

Zie voorbeeld hieronder: 

Verloop koppeling van Din naar Shell Din Demo - voorbeeld Din exampel - voorbeeld

  

fittingen Druk regelaars Lijst met diverse Gasbranders

Lijst met gasfittingen en

materialen in verschillende

maten. Klik hier

Lijst met drukregelaars

hoge en lage druk 

klik hier

Lijst met diverse gasbranders

Klik hier

 

 

Tip sleutel 12 past op een 1/8e wartel, sleutel 17 past op een 1/4 wartel en sleutel 19 op een 3/8e wartel

- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~