Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | Gaskachels | Sfeerhaard kachels

Pelgrim Bambino 70T gaskachel aardgas*** (Code:GWH014)

Pelgrim Bambino 70T gaskachel aardgas*** [GWH014]
Voor € 1.049,00

Momenteel niet beschikbaar! [EAN:7435112673614]


Pelgrim Bambino 70T gaskachel Zwart: propaan of Aardgas mat zwart

 

 

Het unieke assortiment gashaarden van Gaswinkel is nu compleet. Vandaag de dag gaat het vooral om de sfeerverwarming, maar ook voor een functionele gashaard als hoofdverwarming bent u bij ons aan het juiste adres. De gashaard zonder afvoer maakt een snelle opmars door.


De gashaard is een haard waarbij je kunt genieten van vuur door één druk op de knop. Echt vuur, maar met alle voordelen van een moderne gashaard. De haarden van Pelgrim zijn eenvoudig te bedienen voor sfeer en verwarming. Op bijna elke willekeurige plaats voor de gevel kunt u een deze kachel plaatsen. Zeer handig voor bijvoorbeeld de verwarming van kleinere ruimtes of vakantiewoningen. De Pelgrim kachel is een praktische kachel die u koopt voor de vormgeving, maar ze zijn voornamelijk veilig en functioneel.Beschrijving Pelgrim Bambino 70T gaskachel:

-Afmetingen Ø 40 x 82 cm
-Achterwand staalwand
-Thermostaat gestuurd
-Kleur mat zwart
-Vermogen 7,9 kW
-Afvoerdiameter 10 cm
-Hoogte hart pijp 56 cm
-Zonder afvoer materiaal

 

 

Rendement t.o.v. Aardgas: 

Verbruiks grafiek voor gasverbruik berekening klik hier

Note: Aardgas levert 35770 kj per m3 en Propaan 85325 kj per m3.

 
De verbrandingswaarde is van propaan aanzienlijk hoger derhalve een beter rendement.
 

Aardgas kachels en het nieuwe gas

 

In het volgende decennium verandert waarschijnlijk de samenstelling van ons aardgas. Daarom gelden vanaf 1 januari 2017 wettelijke eisen aan nieuwe gastoestellen.

Volgens fabrikanten van cv-ketels en gaskachels zijn hun huidige (2017) HR-cv-ketels en kachels geschikt voor de nieuwe gassamenstelling.

 

Voorkomen gevaar en hoge kosten

Het aardgas uit Groningen, het zogenaamde G-gas, raakt langzamerhand op. In de toekomst zal Nederland overstappen op laag-calorisch gas (G+-gas) of, waarschijnlijk pas in een verdere toekomst, hoogcalorisch gas (H-gas).

Aardgas van verschillende herkomst heeft verschillende verbrandingseigenschappen. Het is niet zomaar mogelijk een gastoestel, zoals een cv-ketel of gaskachel, te blijven gebruiken als de samenstelling van het aardgas verandert.

Vooral gebruik van H-gas in een niet geschikt toestel kan gevaarlijk zijn. Toestellen kunnen bijvoorbeeld uitvallen of teveel koolmonoxide gaan produceren.

 

Daarom mag een gastoestel vanaf 1 januari 2017 alleen nog verkocht worden als:
Het aantoonbaar geschikt is bevonden voor G+-gas;
Het aantoonbaar geschikt is te maken voor H-gas (door een handeling van een monteur);
Op het toestel staat of het voor G+-gas, H-gas of beide soorten geschikt is.

 

Het verbod op de verkoop van niet toekomstbestendige gastoestellen heeft als doel het voorkomen van veiligheidsrisico’s. Maar ook om consumenten te behoeden voor hoge kosten voor het vervangen van nog niet afgeschreven toestellen.
De toekomstige gaswisseling is zeker niet alleen van belang voor cv-ketels. Daarom geldt de wetswijziging ook voor bijvoorbeeld gasfornuizen, geisers, gaskachels, sfeerhaarden en terrasverwarmers.

 

Hoe zit het met ketels die nu te koop zijn?


Tot nu toe heeft de minister van Economische Zaken alleen toegezegd dat levering van het huidige G-gas tot 2022 gegarandeerd is, en dat deze datum zoveel mogelijk zal worden opgerekt. Dit terwijl cv-ketels vaak makkelijk 20 jaar meegaan en het nieuwe Warenwetbesluit pas op 1 januari 2017 ingaat. Dit uitstel is volgens minister Schippers van VWS nodig 'om fabrikanten en importeurs in de gelegenheid te stellen hun productieproces aan te passen en oude voorraden te verkopen'. 

 Gerelateerde Producten

Gas Alarm & Koolmonoxide 12V opbouw unit Wit [GS096]
Gas Alarm & Koolmonoxide 12V opbouw unit Wit
Voor € 84,95
VoorradigVoorradig!

 

Koolmonoxide & Gas Alarm 12V opbouw unit zwart speciaal voor campers en Caravans. Deze unit beschermd tegenkoolmonoxide en Gas zoals butaan, propaan en LPG

Meer Info...

- Afmetingen Ø 40 x 82 cm
- Achterwand staalwand
- Thermostaat gestuurd
- Kleur mat zwart
- Vermogen 7,9 kW
- Afvoerdiameter 10 cm
- Hoogte hart pijp 56 cm
- Zonder afvoer materiaal

 

Gerelateerde Producten

Gas Alarm & Koolmonoxide 12V opbouw unit Wit [GS096]
Gas Alarm & Koolmonoxide 12V opbouw unit Wit
Voor € 84,95
VoorradigVoorradig!

 

Koolmonoxide & Gas Alarm 12V opbouw unit zwart speciaal voor campers en Caravans. Deze unit beschermd tegenkoolmonoxide en Gas zoals butaan, propaan en LPG

Meer Info...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~