Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | Gaskachels

Gaskachels

Propaan gaskachels / butaan gaskachels / LPG Mobiele Gaskachels + Hete lucht gas kanonnen. Er zijn 3 Soorten mobiele gaskachels: Infrarood gas kachels - Bleu Flame gas kachels en Katalyt mat gas kachels Klik op de onderstaande kachels voor meer ke - Meer Info
Infrarood Gaskachel
Infrarood Gaskachel
Infrarood heaters mobiel en statisch op propaan gas Let op Infrarood ...
Blue Flame
Blue Flame
Blue Flame Gaskachel werkt op Propaan, Butaan en LPG
Katalyt gaskachel
Katalyt gaskachel
Katalyt gaskachels werken middels een katalytmat en heeft de laagste e...
Terras verwarming
Terras verwarming
Terraskachels op propaan, butaan en op aardgas maar ook op brandhout. ...
Sfeerhaard kachels
Sfeerhaard kachels
Sfeerhaarden en kachels met vlammen die zorgen voor gezelligheid en wa...
Mobiele thermostaat kachels
Mobiele thermostaat kachels
Mobiele Propaan gaskachels voor aan de muur of rijdend met thermostaat...
Gevel kachels
Gevel kachels
Een gevelkachel van Pelgrim en Dru zijn gemakkelijk te plaatsen. Ze zi...

Gaskachel Propaan / butaan / LPG Mobiele Gaskachels

 

Stel je voor, het is een koude regenachtige dag, een goed moment om eens lekker te gaan klussen in de garage om aan je auto te sleutelen of om wat andere klussen te klaren.

Maar zodra je binnen bent om te doen wat je van plan was, is dit ineens niet meer zo'n pretiig idee zodra je de kou in d eruimte voelt. Hoe fijn zou het zijn als deze ruimte lekker op temperatuur zou zijn. Het gevoel je handen te gebruiken zonder dat je het gevoel kwijt raakt door de kou.

 

En dat kan! Met een mobiele gaskachel in je garage of werkplek dan is je ruimte snel op een aangename temperatuur. Zelfs al is het maar even voor een klein klus of opdracht.

Meestal wordt er meteen gedacht aan een verwarming in de vorm van een cv of werkplaats kachel en een goede isolatie, allemaal factoren die meespelen en veel kosten.

 

Een werkplaats kachel is een goede optie maar of je blij wordt van de kosten is een tweede.

Er zijn namelijk wat dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een verwarming.

Afhankelijk van de ruimte, kies je het wattage uit. Is je garage maar klein van stuk? Kies dan niet voor een werkplaatskachel van 3000 watt. Wil je snel uitrekenen hoeveel Watt je nodig hebt voor een bepaalde ruimte? Dat is bijna simpel Je haalt 2 nullen van het wattage af en je komt uit bij het door ons aangeraden vloeroppervlak. Daarbij gaan we uit van een plafondhoogte tussen de 2 en 3 meter. Meestal wil je niet de gehele ruimte verwarmen maar slechts de plek verwarmen waar je aan het werk bent. Daarom heb je niet zo'n hoog vermogen nodig. Mocht het zo zijn dat je een groter deel van je garage wilt verwarmen, dan is het handig om te kiezen voor een kachel met ventilatie- of oscillatiefunctie. Zo'n functie verspreidt de warme in je ruimte sneller en gelijkmatig.

 

 

Is de ruimte goed geisoleerd en het plafond niet te hoog?

De gemiddelde werkplaats of klus ruimte is niet goed geïsoleerd, met als gevolg datje veel warmte verliest. De vraag is dan wat is de beste optie? de hele ruimte verwarmen of enkel de werkplek en hoe lang duurt het voordat de ruimte op temperatuur is?

Om veel tijd te besparen kies je daarom voor een kachel met directe warmtestraling, zoals infraroodstraling. Deze straling verwarmt objecten en personen direct, tevens ook de ruimte waar je werkt die dan geleidelijk op temperatuur komt. Hierdoor heb je niet veel last van warmte verlies door de tocht. Wat is nodig voor een werkplaats kachel? Meestal heb je stroom nodig maar dat is niet altijd aanwezig, welke opties blijven er dan over om zonder al te veel kosten de ruimte te verwarmen.

 

Een houtkachel is een goede optie maar daarvoor is een vaste plek nodig, hout en een degelijk rookgas afvoer waar al dan niet een vergunning voor nodig is. De aanschaf en instalatie kan behoorlijk in de kosten lopen. Een electro kachel is een volgende optie maar dan zal de eind afrekening van de electriciteit koud op je dak vallen. Check dus eerst welke energiebron aanwezig is in je ruimte. bij een grote ruimte kun je een hete lucht kanon opteren, er zijn verschillende types voor handen zoals een hete lucht kanon op gas of op diesel - petroleum. Je hebt dan wel een stop contact nodig. Het nadeel is wel dat een hetel lucht kanon veel brandstof verbruikt en de hele ruimte op temperatuur moet houden. De verbrande gassen zullen in die ruimte achter blijven dus een goede ventilatie is zeker nodig en een stroom voorziening. Heb je geen stopcontact? Dat is geen probleem want er zijn ook mobiele kachels waar je geen stroom voor nodig hebt, zoals gas- en petroleum kachels. Je plaatst ze daar waar nodig. Zelfs aan de muur om lokaal je werkplek te verwarmen. Gaswinkel heeft ook een goede mobiele gaskachel met thermostaat zie de KR006T!

 

Is de ruimte goed Geïsoleerd.

Bij minder goed geïsoleerde ruimtes raden we een kachel aan met directe warmtestraling zoals een infrarood kachel. Maar misschien is jouw schuur of garage wel goed geïsoleerd. Dan zijn er meer opties, zoals elektrische kachels zonder directe warmtestraling of statische gas- en diesel - petroleum kachels. Daarnaast zijn ze super praktisch, omdat je ze gemakkelijk plaatst. Je hebt geen last van stroom kabels over de vloer en de ruimte is snel op temperatuur.

 

Een statische werkplaatskachel:

Een kachel met een snelle opstarttijd is wel zo prettig omdat je vaak snel warmte wilt in je garage een ruime warmte capaciteit is daarvoor noodzakelijk. Het is vervelend om een halfuur te wachten tot de ruimte eindelijk een beetje aangenaam aanvoelt. Zeker voor op momenten dat je een klein klusje te doen hebt. Kies daarnaast voor een stevig en stabiel model dat wel tegen een stootje kan. Wel zo prettig tussen al dat grote gereedschap. En veiligheid boven alles natuurlijk, dus denk ook aan de nodige beveiligingen die op de verwarming moeten zitten zoals een goed keurmerk, een over verhitting beveiliging en bij verplaatsbare kachels een omvalbeveiliging. Hierdoor schakelt de garage kachel zichzelf direct uit wanneer hij omvalt of te warm wordt.

 

Verwarming bij de Werkbank

Wanneer je niet de hele ruimte wilt verwarmen, maar alleen je werkbank of de plek waar je werkzaam bent, dan heb je gerichte warmte nodig. Een infrarood terrasverwarmer is hiervoor ideaal. Je monteert deze aan je wand en je richt de warmte op de plek die jij wilt. Dankzij de snelle opstarttijd heb jij het zelfs tijdens je kleinste klusjes al binnen enkele seconden warm. Een infrarood straler komt in 2 variaties nl. elektrisch en op gas. Indien op gas dan heb je de keuze voor een infrarood gasstraler op aardgas en op flessen gas of LPG.

 

Conclusie

Koop dus nooit zomaar een kachel voor in je garage, werkplaats, maar bedenk eerst goed wat voor ruimte je hebt. Is je ruimte niet geïsoleerd, kies dan voor directe warmtestraling. Is je ruimte wel goed geïsoleerd of is er geen stroompunt aanwezig? Dan zijn er veel meer opties mogelijk, zoals gas- en petroleumkachels of een hout c/q pellet kachel. Let daarnaast goed op de opstarttijd van je werkplaatskachel en kies een stabiel model uit.

Let op in een kelder is een fossiele brandstof kachel zoals gas en of petroleum en diesel niet toegestaan. Bij fossiele brandstoffen is een goede ventilatie en afvoer van brandstof gassen noodzakelijk voor de veiligheid.

 

 

 

Gaswinkel is sinds 2006 als eerste de pionier geweest voor het her introduceren van de mobiele gaskachel in Nederland.

Sinds 1965 was deze totaal uit het beeld verdwenen en waren in Nederland niet meer te verkrijgen. Door ons dealer net werk is de mobiele gaskachel uit economisch oogpunt en gemakshalve niet meer weg te denken. U heeft geen afvoer kanaal nodig en kan de kachel verplaatsen naar elke gewenste leef ruimte, dat levert een enorme energie besparing op ten aanzien van het verwarmen van een heel huis of pand. 

Gaandeweg hebben we onze weg gevonden tussen mobiele gaskachels van goede en mindere kwaliteit.
We zijn destijds in 2006 begonnen met www.mobielegaskachels.nl en in 2008 zijn we overgegaan van mobielegaskachels.nl naar www.gaswinkel.com en dit is ons bedrijf tot op de dag van vandaag.

Nu zijn we uitgegroeid tot marktleider in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Wij verkopen enkel gaskachels van merken waar we persoonlijk achter staan en Gaswinkel staat garant voor een vlekkeloze service en uitstekende garantie.
Wij hebben een onderscheid gemaakt in budget kachels met 1 jaar garantie en merk kachels met 2 jaar garantie. De merk kachels zijn de Broilfire, Provence, Rowi en campinggaz gas kachels.
Onze gaskachels zijn van absolute kwaliteit en voldoen aan de strengste Duitse en Nederlandse kwaliteits normen. Wij verkopen geen gas kachels van dubieuse afkomst die elders verkrijgbaar zijn.

Onze kachels zijn geschikt als camping kachel en bijzet kachel in huis. U verwarmt enkel de ruimte waar u verblijft, dit levert een enorme besparing op uw stook kosten vooral als u stookt op LPG

 

Er zijn 3 types mobiele gaskachels met katalysator nl:

1. Infrarood gaskachels welk een sterke horizontaal stralende infrarood warmte leveren en convectie warmte Emissie 3 - 4 %
2. Bleu Flame gaskachels met blauwe vlammen, deze kachel levert convectie warmte, Emissie 3 %
3. Katalyt mat gaskachels welk een warme straling en convectie warmte leveren, Emissie 1 %

Convectie warmte is stijgende ruimte vullende warmte!
Alle mobiele gaskachels zijn verplaatsbaar door wielen en hebben geen afvoer nodig

Wij verkopen enkel gaskachels waar wij echt achter staan met  2 jaar garantie!

Onderdelen Technisch.

Onderstaand staan de PDF tabellen van diverse rubrieken. Mocht u daarvan een item willen bestellen dan graag via de cotnact formulier kijk hier

 

fittingen Druk regelaars Lijst met diverse Gasbranders

Lijst met gasfittingen en

materialen in verschillende

maten. Klik hier

Lijst met drukregelaars

hoge en lage druk 

klik hier

Lijst met diverse gasbranders

Klik hier

Lijst met Water toebehoren

Voor Caravan en Camper kijk hier

 

 

 

- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~