Tel: 0315-340099
€#.##

LPG Gasdamp tanks - Onderdelen

Onderdelen en toebehoren voor LPG gasflessen en gasdamptanks - Meer Info

Onderdelen

GS048 buitenvulset ACME 90 graden***
Duo set gasled inhoud indicator
Duo set gasled inhoud indicator [GS066-2]
Van € 99,95 Voor € 79,95

Onderdelen LPG Gasdamp tanks

 

 We hebben een hele assortiment van onderdelen voor LPG Gasdamp tanks.

 

Wat is nog meer van belang voor een gasveilige installatie?

 

 • Montage handleiding buite vul set voor de LPG gadamp tank(s) kijk hier 

 

 1. 1. Om een gas installatie tijdens het rijden te kunnen gebruiken is een Hogedrukslang verbinding nodig met een slang breuk ventiel. Ook bij gebruik van een (automatische) Omwisselaar zij Hoge druk gasslangen noodzakelijk. 
   Er is onderling nogal wat verschil in prijs en kwaliteit

  Gaswinkel heeft betaalbare universele slangbreuk ventielen, maar wat vooral BELANGERIJK IS ZIJN DE HOGE DRUK SLANGEN!
  Deze worden divers aangeboden zelfs met een werkdruk van 20 bar. Deze zijn gevaarlijk gebleken!, ook de Hoge druk slangen van Truma welk een werkdruk aan kunnen van 30 bar. In de praktijk wordt de camper gereden naar zonnige oorden waar in de zon de temperatuur in de gas kast op kan lopen tot wel 60 graden of hoger. U kunt zich dan wel voorstellen wat er met het materiaal van de HD slang gebeurd welk van rubber of PVC is. Deze wordt zacht en elastisch terwijl de vergassings druk in de gasfles door de warmte zal stijgen tot wel 30 bar en meer. Beide omstandigheden bij elkaar genomen is het een explosieve combinatie. Oranje gasslangen zijn in priciepe lage druk gasslangen en niet geschikt voor Hoge druk! al worden ze daar wel voor verkocht! Al wordt 30 bar vergassing druk doorgaans niet bereikt  toch kan dit ontstaan door extreme warmte bij temperaturen van plus 50 graden Celcius.
  Gaswinkel heeft in het verleden 2 keer een situatie meegemaakt dat een Hoge druk slang is gaan opblazen als een ballon en zelfs is gaan scheuren. 
  Daarom zijn wij als enige die een veilige Hoge druk slang aanbieden die gezekerd is tot 350 bar en zelfs levenslang meegaat voor een prijs die ver onder de prijs van een oranje (Hoge druk) slang ligt.

 

 1. 2. Er is onder de camperaars veel te doen met Omwisselaars om van de lege gasfles over te schakelen naar de volle. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden met elk hun eigen prijs kaartje. Hieronder enkele voorbeelden met oplopende prijs.
  1. De goedkoopste oplossing is een drukregelaar op de gasfles en deze handmatig om te zetten.
  2. Een andere methode is een koppeling tussen beide gasflessen met een T stuk en Hoge Druk slang welk permanent wordt aangebracht en u kunt dan zelf de gasfles of beiden open of dicht draaien.
  3. Een omschakel kraan (art. nr: 12847) welk u middels een hendel omzet. Deze is verbonden door 2x een Hoge druk slangen (art. nr: ad008) tussen beide gasflessen. 
  4. Een Automatische omschakelaar (art. nr; 9243) welk omschakelt naar de volle gasfles zodra de 1e gasfles leeg is. Deze omschakelaar is de helft voordeliger dan de automatische omschakelaar van Truma. 
      Ook deze wordt verbonden tussen beide gasflessen. Belangrijk is dat de positie van plaatsing hoger of gelijk is aan de gaskranen.
  5. Een Truma Omschakelaar zoals een duocontrol. Ook hier zijn 2 hoge druk gasslangen nodig om beide gasflessen te verbinden met een montage punt gelijk aan de gaskraan. Er is een verschil tussen de Duocontrol en de Duocontrol Cs. 
      De Duocontrol CS is duurder maar tevens de enige wettelijk toegestane mogelijkheid om tijdens het rijden gas te mogen gebruiken voor de verwarming.

Mocht u advies nodig hebben voor de installatie en aansluiting van uw gasflessen of LPG gasflessen dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen of emailen naar:

Marc Hulsebos mob. 0644838708 of email naar info@gaswinkel.com

- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~