Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | LPG Gasdamp tanks | Liggende LPG gasdamptanks

LPG Gasdamp tanks - Liggende LPG gasdamptanks

Liggende LPG gasdamptanks voor gas afname t.b.v. motorhomes en campers - Meer Info

LPG is een prachtige oplossing om in het buitenland niet afhankelijk te hoeven zijn van gasvoorziening. Het is goedkoop en makkelijk.

 

Wat zijn de voordelen:

 1. Niet meer afhankelijk van buitenlandse gasflessen dus zekerheid van gas in binnen en buitenland.
 2. Het is goedkoop
 3. Het is legaal
 4. Geen gepruts meer met wisselen van gasflessen.

 

Wat zijn de nadelen: 

 1. De aanschaf is duurder dan ruil flessen
 2. U heeft een buiten vul aansluiting nodig om de LPG gasflessen te kunnen vullen
 3. Er zit ongeveer 25% meer paraffine olie in LPG dan in gewoon propaangas welk schadelijk is voor het gassysteem van uw motorhome. Een goed gasfilter is daarom noodzakelijk
 4. Paraffine is goed voor tractie doeleinden maar de apparatuur heeft eronder te leiden zoals de leidingen die dicht kunnen slippen op termijn en schakelingen die kunnen storen zoals magneet kleppen etc. doordat ze gaan plakken. Vooral thermostaat gestuurde gas apparaten zijn gevoelig. een Thermostaat is niet bestand tegen de paraffine
 5. Een Truma filter zal aangeraden worden zeker als u truma gas apparatuur heeft vanwege de garantie

 

 

Een Truma en Caramatic gasfilter is tot op heden als enige op de markt die in staat is om de paraffine te scheiden van het gas. Het filter is gemaakt om rechtstreeks op een mono control, duocontrol, secumotion of Duocomfort gemonteerd te worden. Gaswinkel heeft een aantal mogelijkheden ontwikkeld om Het Truma filter ook rechtstreeks op de gasfles of op een andere manier te kunnen installeren zonder een Truma apparaat ertussen! Zie daarvoor: https://www.gaswinkel.com/catalogus/onderdelen_technisch/gasfilters

 

Wat is nog meer van belang voor een gasveilige installatie?

 

 1. 1. Om een gas installatie tijdens het rijden te kunnen gebruiken is een Hogedrukslang verbinding nodig met een slang breuk ventiel - beveiliging. Ook bij gebruik van een (automatische) Omwisselaar zij Hoge druk gasslangen noodzakelijk. 
   Er is onderling nogal wat verschil in prijs en kwaliteit

  Gaswinkel heeft betaalbare universele slangbreuk ventielen, maar wat vooral BELANGERIJK IS ZIJN DE HOGE DRUK SLANGEN!
  Deze worden divers aangeboden zelfs met een werkdruk van 20 bar. Deze zijn gevaarlijk gebleken!, ook de Hoge druk slangen van Truma welk een werkdruk aan kunnen van 30 bar. In de praktijk wordt de camper gereden naar zonnige oorden waar in de zon de temperatuur in de gas kast op kan lopen tot wel 60 graden of hoger. U kunt zich dan wel voorstellen wat er met het materiaal van de HD slang gebeurd welk van rubber of PVC is. Deze wordt zacht en elastisch terwijl de vergassings druk in de gasfles door de warmte zal stijgen tot wel 30 bar en meer. Beide omstandigheden bij elkaar genomen is het een explosieve combinatie. Oranje gasslangen zijn in priciepe lage druk gasslangen en niet geschikt voor Hoge druk! al worden ze daar wel voor verkocht! Al wordt 30 bar vergassing druk doorgaans niet bereikt  toch kan dit ontstaan door extreme warmte bij temperaturen van plus 50 graden Celcius.
  Gaswinkel heeft in het verleden 2 keer een situatie meegemaakt dat een Hoge druk slang is gaan opblazen als een ballon en zelfs is gaan scheuren. 
  Daarom zijn wij als enige die een veilige Hoge druk slang aanbieden die gezekerd is tot 250 bar en zelfs levenslang meegaat voor een prijs die ver onder de prijs van een oranje (Hoge druk) slang ligt.

Uitleg over de verschillende Vul bajonetten:

 

Mocht u advies nodig hebben voor de installatie en aansluiting van uw gasflessen of LPG gasflessen dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen of emailen naar:

Marc Hulsebos mob. 0644838708 of email naar info@gaswinkel.com

- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~