Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | LPG Gasdamp tanks | Kunststof LPG gasdamp flessen

LPG Gasdamp tanks - Kunststof LPG gasdamp flessen

Composiet gasflessen met 80% vul begrenzer en modulerende overdruk ventiel. Goed gekeurd en gecertificeerd om aan te LPG pomp te vullen. - Meer Info

 

Compo-24

 

Composiet LPG gasfles

 

Nu voor 10 jaar gecertificeerd!

 

 

VULLEN AAN DE POMP! - Waar kan ik bijvullen?

LPG is beschikbaar bij de meeste tankstations. Echter doordat er nog steeds gehuurde gasflessen illegaal worden gevuld zijn sommige tankstation huiverig. Alle tankstations moeten doorhebben wat het inhoud om een Safefill fles te gebruiken, dat is een continu proces.Het bijvullen van gewone gasflessen is illegaal en kan gezien worden als het overtreden van de wet en het in gevaar brengen van uw omgeving. Daarnaast is het ook uiterst gevaarlijk wat het generaal verbod op het vullen van gasflessen verklaard. De gasindustrie heeft ernstige zorgen over deze praktijken en wil dit voorkomen. Deze zorgen over veiligheid delen wij ook ten zeerste - en dat is waarom het ontwerp van de Safefill cilinder veilig is en gemakkelijk is om te vullen. We hebben gekeken naar de problemen die door de industrie worden aangewezen. En hebben een product ontwikkeld dat eenvoudig is te gebruiken. Het maakt geen gebruik van ingewikkelde slangen of koppelstukken, die verkeerd kunnen worden gebruikt. Het heeft een interne overvulbeveiliging, een secundaire terugslagklep in het geval u vergeet om de kraan te sluiten. En er kan alleen gas stromen als er een apparaat op aangesloten is.

Vul demonstratie van de Safefill Composiet LPG gasfles

Vul instructie Safefill gasfles

 

LPG is een prachtige oplossing om in het buitenland niet afhankelijk te hoeven zijn van gasvoorziening. Het is goedkoop en makkelijk.

 

Wat zijn de voordelen:

 1. Niet meer afhankelijk van buitenlandse gasflessen dus zekerheid van gas in binnen en buitenland.
 2. Het is goedkoop
 3. Het is legaal
 4. Geen gepruts meer met wisselen van gasflessen.

 

Wat zijn de nadelen:

 

 1. De aanschaf is duurder dan ruil flessen
 2. U heeft een buiten vul aansluiting nodig om de LPG gasflessen te kunnen vullen
 3. Er zit ongeveer 25% meer paraffine olie in LPG dan in gewoon propaangas welk schadelijk is voor het gassysteem van uw motorhome.
 4. Paraffine is goed voor tractie doeleinden maar de apparatuur heeft eronder te leiden zoals de leidingen die dicht kunnen slippen op termijn en schakelingen die kunnen storen zoals magneet kleppen etc. doordat ze gaan plakken.
 5. Een Truma filter zal aangeraden worden zeker als u truma gas apparatuur heeft vanwege de garantie

 

Een Truma gasfilter is tot op heden als enige op de markt die in staat is om de paraffine te scheiden van het gas. Het filter is gemaakt om rechtstreeks op een mono control, duocontrol, secumotion of Duocomfort gemonteerd te worden. Gaswinkel heeft een aantal mogelijkheden ontwikkeld om Het Truma filter ook rechtstreeks op de gasfles op een andere manier te kunnen installeren zonder een Truma apparaat ertussen! Zie daarvoor: https://www.gaswinkel.com/catalogus/onderdelen_technisch/gasfilters

 

Wat is nog meer van belang voor een gasveilige installatie?

 

 • Montage handleiding buite vul set voor de LPG gadamp tank(s) kijk hier 

 

 1. 1. Om een gas installatie tijdens het rijden te kunnen gebruiken is een Hogedrukslang verbinding nodig met een slang breuk ventiel. Ook bij gebruik van een (automatische) Omwisselaar zij Hoge druk gasslangen noodzakelijk. 
   Er is onderling nogal wat verschil in prijs en kwaliteit

  Gaswinkel heeft betaalbare universele slangbreuk ventielen, maar wat vooral BELANGERIJK IS ZIJN DE HOGE DRUK SLANGEN!
  Deze worden divers aangeboden zelfs met een werkdruk van 20 bar. Deze zijn gevaarlijk gebleken!, ook de Hoge druk slangen van Truma welk een werkdruk aan kunnen van 30 bar. In de praktijk wordt de camper gereden naar zonnige oorden waar in de zon de temperatuur in de gas kast op kan lopen tot wel 60 graden of hoger. U kunt zich dan wel voorstellen wat er met het materiaal van de HD slang gebeurd welk van rubber of PVC is. Deze wordt zacht en elastisch terwijl de vergassings druk in de gasfles door de warmte zal stijgen tot wel 30 bar en meer. Beide omstandigheden bij elkaar genomen is het een explosieve combinatie. Oranje gasslangen zijn in priciepe lage druk gasslangen en niet geschikt voor Hoge druk! al worden ze daar wel voor verkocht! Al wordt 30 bar vergassing druk doorgaans niet bereikt  toch kan dit ontstaan door extreme warmte bij temperaturen van plus 50 graden Celcius.
  Gaswinkel heeft in het verleden 2 keer een situatie meegemaakt dat een Hoge druk slang is gaan opblazen als een ballon en zelfs is gaan scheuren. 
  Daarom zijn wij als enige die een veilige Hoge druk slang aanbieden die gezekerd is tot 350 bar en zelfs levenslang meegaat voor een prijs die ver onder de prijs van een oranje (Hoge druk) slang ligt.

 

 1. 2. Er is onder de camperaars veel te doen met Omwisselaars om van de lege gasfles over te schakelen naar de volle. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden met elk hun eigen prijs kaartje. Hieronder enkele voorbeelden met oplopende prijs.
  1. De goedkoopste oplossing is een drukregelaar op de gasfles en deze handmatig om te zetten.
  2. Een andere methode is een koppeling tussen beide gasflessen met een T stuk en Hoge Druk slang welk permanent wordt aangebracht en u kunt dan zelf de gasfles of beiden open of dicht draaien.
  3. Een omschakel kraan (art. nr: 12847) welk u middels een hendel omzet. Deze is verbonden door 2x een Hoge druk slangen (art. nr: ad008) tussen beide gasflessen. 
  4. Een Automatische omschakelaar (art. nr; 9243) welk omschakelt naar de volle gasfles zodra de 1e gasfles leeg is. Deze omschakelaar is de helft voordeliger dan de automatische omschakelaar van Truma. 
      Ook deze wordt verbonden tussen beide gasflessen. Belangrijk is dat de positie van plaatsing hoger of gelijk is aan de gaskranen.
  5. Een Truma Omschakelaar zoals een duocontrol. Ook hier zijn 2 hoge druk gasslangen nodig om beide gasflessen te verbinden met een montage punt gelijk aan de gaskraan. Er is een verschil tussen de Duocontrol en de Duocontrol Cs. 
      De Duocontrol CS is duurder maar tevens de enige wettelijk toegestane mogelijkheid om tijdens het rijden gas te mogen gebruiken voor de verwarming.

Mocht u advies nodig hebben voor de installatie en aansluiting van uw gasflessen of LPG gasflessen dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen of emailen naar:

Marc Hulsebos mob. 0644838708 of email naar info@gaswinkel.com

 

 

Wat zijn momenteel de wettelijke bepalingen tav LPG, wat is LPG precies en wat zijn de voordelen en (on)mogelijkheden.

 

Op dit moment zijn er vanaf 1 januari 2017 geen wettelijke bepalingen, deze is opgeheven omdat de Nederlandse wetgeving niet conform was aan de Europese wetgeving welk aangeeft dat LPG is toegestaan voor consumptief gebruik. In Nederland was dat voor tractie doeleinden. In afwachting van de Europese wetgeving is er tot op heden geen wetgeving van kracht. Het toezicht houdend orgaan heeft daarom om anarchie omtrent het vullen van gasflessen een strenge waarschuwing rondgestuurd naar de tankstations om te voorkomen dat gasflessen door consumenten gevuld gaan worden. Dit is ook zeer begrijpelijk om ongelukken te voorkomen.

 

Gasflessen mochten en mogen niet gevuld worden aan de pomp en dat mag nog steeds niet! Een LPG gasdamptank is geen gasfles maar een gecertificeerd En zelfd een T.P.E.D. gekeurd product gemaakt om aan de pomp te vullen net zoals een LPG tank in de auto. Daar zijn regels voor!

Al valt de Gasdamptank onder de definitie of categorie Gasflessen zo ook een scooter en scootmobiel een motorvoertuig is maar een scootmobiel is geen auto en mag dus niet op de weg en een auto wel.

Een buitenvul aansluiting is in dit geval een oplossing en in sommige Europese landen ook een must maar het is zeker aan te raden om discussies te vermijden. Hou er rekening mee dan niet in alle landen er zelf getankt mag worden. Vooral in de voormalig oostblok landen en Italie mag u niet zelf vullen. Bij het zien van een gasfles zal er dan zeker afgehaakt gaan worden.

 

Wij hebben heel voordelig een buiten vul aansluiting voor 1 of meer gasflessen nl de:

De GS005 voor enkele LPG gasflessen en de GS014 voor de dubbele gasflessen zie onze website. 

 

 • Wetsartikel – Regelgeving LPG reservoirs 2016 kijk hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEXAGON RAGASCO MANUFACTURERS OF SAFEFILL CYLINDERS. TRUSTED BY CONSUMERS AND BUSINESSES WORLDWIDE

Met meer dan 9 miljoen gasflessen in gebruik in meer dan 70 landen en binnen de industrie toonaangevend qua veiligheid, zijn de Hexagon Ragasco composiet gasflessen een standaard geworden voor gebruikersvriendelijk LPG gebruik. Onze cilinders voldoen aan een breed scala internationale standaards en goedkeuringen.

 

De belangrijkste zijn:
ISO 9001
ISO 11119-3
EN 12245
EN 14427
DOT-SP 12706
TC SU 5931
TÜV certified (Duitsland)


Safefill Cilinders worden onderworpen aan uitgebreide test waaronder: Cyclus testen, extreme temperatuur testen, verouderings testen en statische belasting vermoeiingstesten. De meest gebruikte inspectie-interval is 10 jaar. Periodieke inspectie in de Europese landen wordt gedaan in overeenstemming met de ADR en ISO 11623. Sommige landen hebben echter 15 jaar inspectie interval.

 

VEILIGHEID:

Normale huur gasflessen zijn niet bestemd om te hervullen door de gebruiker - om nog maar niet te beginnen over de veiligheid en juridische consequenties. Wij kunnen hier geheel mee instemmen.. Maar Safefill cilinders zijn juist ontworpen om te hervullen. Onze cilinders, geproduceerd door Hexagon Ragasco, hebben een ongeëvenaard veiligheidsniveau en functies:
Maximaal 80% vulling, de pomp slaat automatisch af als de 80% vulling bereikt is.
Een extra terugslagventiel als u per ongeluk vergeet om de kraan dicht te draaien na het vullen.
Overdruk beveiliging, zodra er te hoge druk in de fles ontstaat wordt de overdruk afgeblazen.

Kan niet exploderen bij brand. Testen hebben aangetoond ; Als een Safefill fles in een brandhaard staat begint deze te zweten en laat het gas geleidelijk ontsnappen, maar de fles zal nooit exploderen zoals een stalen gasfles kan doen.

 

 

Algemeen veiligheidsadvies voor LPG

 • Houd de gasfles altijd rechtop.
 • Laat de gasfles niet vallen van uw voertuig omdat er beschadigingen kunnen ontstaan aan de fles of aan de koppelingen.
 • Sla de gasfles niet op in de nabijheid van open vuur.
 • Niet gebruiken of opslaan onder begane grond niveau. Gelekt gas zal zich ophopen op laag niveau.
 • De opslag moet goed geventileerd zijn, het liefste buiten.
 • Gebruik geen gereedschap om de kraan te openen.
 • Controleer regelmatig de slangen en kijk of de cilinder goed vast staat. Als de slangen beschadigd zijn of tekenen vertonen van slijtage, vervang de slangen (gebruik slangen van de juiste kwaliteit).
- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~