Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | LPG Gasdamp tanks

LPG Gasdamp tanks

LPG Gasflessen, LPG installatie toebehoren. Klik op onderstaande rubrieken voor meer keuze. - Meer Info
Liggende LPG gasdamptanks
Liggende LPG gasdamptanks
Liggende LPG gasdamptanks voor gas afname t.b.v. motorhomes en campers
Stalen LPG gasdamp flessen
Stalen LPG gasdamp flessen
Voorzien van analoge inhouds meter. Modulerende overdruk ventiel en 80...
Kunststof LPG gasdamp flessen
Kunststof LPG gasdamp flessen
Composiet gasflessen met 80% vul begrenzer en modulerende overdruk ven...
Stalen licht gewicht gasflessen
Stalen licht gewicht gasflessen
LPG Gasdamp tanks - Stalen licht gewicht LPG gasdamp flessen Voorzien...
Aluminium LPG gas flessen
Aluminium LPG gas flessen
Voorzien van analoge inhouds meter van opzij en van boven afleesbaar, ...
Heftruck LPG gastanks
Heftruck LPG gastanks
Voorzien van analoge inhouds meter. Modulerende overdruk ventiel en 80...
Onderdelen
Onderdelen
Onderdelen en toebehoren voor LPG gasflessen en gasdamptanks
Vulnippels
Vulnippels
Vulnippels voor heel Europa. Let op niet geschikt voor normale gasfle...

Een LPG Gasdamptank - LPG gasfles kopen?

 

Al onze gasdamptanks zijn CE en TUV gekeurd en voorzien van :
TPED "TT 0045" keurmerk.
5 JAAR GARANTIE
10 jaar TÜV Keuring certificaat

 

Herkeuring van uw LPG Gasdamptank:

Gaswinkel verzorgd sinds kort ook de herkeuring van uw LPG gasfles, U stuurt uw gasfles samen met een retour formulier naar Gaswinkel. Voor een RETOUR FORMULIER KLIK HIER:

Gaswinkel zal uw gasfles voor de herkeuring opsturen, houd rekening met 1 tot 2 weken voordat u de gekeurde gasfles weer retour ontvangt.

Zodra de LPG gasflessen terug zijn van de keuring sturen wij deze met het nieuwe keurings nummer op naar de klant waar het vandaan komt.

Afkeur: Indien om welke reden dan ook de gasfles afgekeurd wordt dan zijn er verder geen kosten aan verbonden.

 • De gasfles zal dan voor 7-10 jaar gekeurd zijn het keurings nummer geeft aan tot wanneer.
 • Heftruck gasflessen vallen ook onder de keuring.
 • De kosten zijn € 80,= Excl de BTW
 • De gasfles moet goed verpakt zijn in een kartonnen doos zodat deze niet beschadigd kan worden.
 • Meerkosten voor verpakkings materiaal (indien slecht verpakt) € 5,=
 • De gasfles moet leeg zijn!

 

 

 

 

LPG is een prachtige oplossing om in het buitenland niet afhankelijk te hoeven zijn van gasvoorziening. Het is goedkoop en makkelijk.

 

Wat zijn de voordelen:

 1. Niet meer afhankelijk van buitenlandse gasflessen dus zekerheid van gas in binnen en buitenland.
 2. Het is goedkoop
 3. Het is legaal
 4. Geen gepruts meer met wisselen van gasflessen.

 

Wat zijn de nadelen:

 

 1. De aanschaf is duurder dan ruil flessen
 2. U heeft een buiten vul aansluiting nodig om de LPG gasflessen te kunnen vullen
 3. Er zit ongeveer 25% meer paraffine olie in LPG dan in gewoon propaangas welk schadelijk is voor het gassysteem van uw motorhome.
 4. Paraffine is goed voor tractie doeleinden maar de apparatuur heeft eronder te leiden zoals de leidingen die dicht kunnen slippen op termijn en schakelingen die kunnen storen zoals magneet kleppen etc. doordat ze gaan plakken.
 5. Een Truma filter zal aangeraden worden zeker als u truma gas apparatuur heeft vanwege de garantie

 

Een Truma gasfilter is tot op heden als enige op de markt die in staat is om de paraffine te scheiden van het gas. Het filter is gemaakt om rechtstreeks op een mono control, duocontrol, secumotion of Duocomfort gemonteerd te worden. Gaswinkel heeft een aantal mogelijkheden ontwikkeld om Het Truma filter ook rechtstreeks op de gasfles op een andere manier te kunnen installeren zonder een Truma apparaat ertussen! Zie daarvoor: https://www.gaswinkel.com/catalogus/onderdelen_technisch/gasfilters

 

Wat is nog meer van belang voor een gasveilige installatie?

 

Regelgeving NPR 2577 Besluit van 2016 eisen voor de LPG instalatie van LPG systemen in Caravans en campers. Zie hier

 

 1. 1. Om een gas installatie tijdens het rijden te kunnen gebruiken is een Hogedrukslang verbinding nodig met een slang breuk ventiel. Ook bij gebruik van een (automatische) Omwisselaar zij Hoge druk gasslangen noodzakelijk.
   Er is onderling nogal wat verschil in prijs en kwaliteit

  Gaswinkel heeft betaalbare universele slangbreuk ventielen, maar wat vooral BELANGERIJK IS ZIJN DE HOGE DRUK SLANGEN!
  Deze worden divers aangeboden zelfs met een werkdruk van 20 bar. Deze zijn gevaarlijk gebleken!, ook de Hoge druk slangen van Truma welk een werkdruk aan kunnen van 30 bar. In de praktijk wordt de camper gereden naar zonnige oorden waar in de zon de temperatuur in de gas kast op kan lopen tot wel 60 graden of hoger. U kunt zich dan wel voorstellen wat er met het materiaal van de HD slang gebeurd welk van rubber of PVC is. Deze wordt zacht en elastisch terwijl de vergassings druk in de gasfles door de warmte zal stijgen tot wel 30 bar en meer. Beide omstandigheden bij elkaar genomen is het een explosieve combinatie. Oranje gasslangen zijn in priciepe lage druk gasslangen en niet geschikt voor Hoge druk! al worden ze daar wel voor verkocht! Al wordt 30 bar vergassing druk doorgaans niet bereikt  toch kan dit ontstaan door extreme warmte bij temperaturen van plus 50 graden Celcius.
  Gaswinkel heeft in het verleden 2 keer een situatie meegemaakt dat een Hoge druk slang is gaan opblazen als een ballon en zelfs is gaan scheuren.
  Daarom zijn wij als enige die een veilige Hoge druk slang aanbieden die gezekerd is tot 250 bar en zelfs levenslang meegaat voor een prijs die ver onder de prijs van een oranje (Hoge druk) slang ligt.

 

 1. 2. Er is onder de camperaars veel te doen met Omwisselaars om van de lege gasfles over te schakelen naar de volle. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden met elk hun eigen prijs kaartje. Hieronder enkele voorbeelden met oplopende prijs.
  1. De goedkoopste oplossing is een drukregelaar op de gasfles en deze handmatig om te zetten.
  2. Een andere methode is een koppeling tussen beide gasflessen met een T stuk en Hoge Druk slang welk permanent wordt aangebracht en u kunt dan zelf de gasfles of beiden open of dicht draaien. zie de GS029set
  3. Een omschakel kraan (art. nr: 12847) welk u middels een hendel omzet. Deze is verbonden door 2x een Hoge druk slang (art. nr: ad008) tussen beide gasflessen.
  4. Een Automatische omschakelaar (art. nr; 9243) welk omschakelt naar de volle gasfles zodra de 1e gasfles leeg is. Deze omschakelaar is de helft voordeliger dan de automatische omschakelaar van Truma of caramtic.
      Ook deze wordt verbonden tussen beide gasflessen met de art. nr: ad008). Belangrijk is dat de positie van plaatsing hoger of gelijk is aan de gaskranen.
  5. Een Truma Omschakelaar of caramatic zoals een duocontrol. Ook hier zijn 2 hoge druk gasslangen nodig om beide gasflessen te verbinden met een montage punt gelijk aan de gaskraan. Er is een verschil tussen de Duocontrol en de Duocontrol Cs.
      De Duocontrol CS is duurder maar tevens de enige wettelijk toegestane mogelijkheid om tijdens het rijden gas te mogen gebruiken voor de verwarming. De Hoge drukslangen daarvoor moeten voorzien zijn van een slang breuk beveiliging zoals de AD033 of de Gasstop (5704461D) welk een gas onderbrekings beveiliging is. De hoge drukslangen geschikt voor gas gebruik tijdens het rijden zijn de AD034 en de AD035. 

Natuurlijk hebben we van de hoge druk slangen ook een langere versie van 100 cm zoals de AD008L en de AD035. 

 

Mocht u advies nodig hebben voor de installatie en aansluiting van uw gasflessen of LPG gasflessen dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen of emailen naar:

Marc Hulsebos mob. 0643216616 of email naar info@gaswinkel.com

 

 

 

 

Pour la version française de notre site internet, rendez-vous sur: http://www.laboutiquedugaz.fr

 

Wij staan garant voor 100 % betrouwbare LPG gasflessen en geven daarom 5 jaar garantie. Bij de eerste keer vullen moet een LPG gasfles 80 % gevuld zijn.

Half vullen is derhalve onzin!!

 

 

Wat zijn momenteel de wettelijke bepalingen tav LPG, wat is LPG precies en wat zijn de voordelen en (on)mogelijkheden.

 

Op dit moment zijn er vanaf 1 januari 2017 geen wettelijke bepalingen, deze is opgeheven omdat de Nederlandse wetgeving niet conform was aan de Europese wetgeving welk aangeeft dat LPG is toegestaan voor consumptief gebruik. In Nederland was dat voor tractie doeleinden. In afwachting van de Europese wetgeving is er tot op heden geen wetgeving van kracht. Het toezicht houdend orgaan voor vloeibaar gas heeft daarom om anarchie omtrent het vullen van gasflessen een strenge waarschuwing rondgestuurd naar de tankstations om te voorkomen dat gasflessen door consumenten gevuld gaan worden. Dit is ook zeer begrijpelijk om ongelukken te voorkomen.

 

Gasflessen mochten en mogen niet gevuld worden aan de pomp en dat mag nog steeds niet!

Een LPG gasdamptank is geen gasfles maar een gecertificeerd En zelfs T.P.E.D. gekeurd product gemaakt om aan de pomp te vullen net zoals een LPG tank in de auto. Daar zijn regels voor!

Al valt de Gasdamptank onder de definitie of categorie Gasflessen zo ook een scooter en scootmobiel een motorvoertuig is maar een scootmobiel is geen auto en mag dus niet op de weg en een auto wel.

Voor campers en motorhomes is daarom een Buiten vul aansluiting een must have.Hou er rekening mee dan niet in alle landen er zelf getankt mag worden. Vooral in de voormalig oostblok landen en Italie mag u niet zelf vullen. Bij het zien van een gasfles zal er dan zeker afgehaakt gaan worden.

 

Wij hebben heel voordelig een buiten vul aansluiting voor 1 of meer gasflessen nl de:

De GS005 voor enkele LPG gasflessen en de GS014 voor de dubbele gasflessen zie onze website.

 

 • Voor informatie over verschillende Gasflessen kijk hier
 • Vergelijking van calorische waarden en prijzen van gas en andere brandstoffen klik hier
 • Voor de lpg gasdamptanks welke geleverd worden door H.B. Gaskachels kijk hier
 • Complete informatie over gas en gasfles gebruik klik hier
 • Verbruiks grafiek voor gasverbuik berekening klik hier
 • Instruktie montage electronische gasled indicator kijk hier
 • Tips rondom veiligheid flessen gas van de Brandweer klik hier
 • Fiscale regelgeving LPG voor algemeen gebruik 2010 kijk hier
 • Wetgeving afname_lpg_tankstation_jan_2010 kijk hier
 • Handleiding voor het vullen van LPG gasflessen kijk hier
 • Zelf vullen van propaan gasflessen met LPG vulnippel kijk hier
 • Montage handleiding gasfilter in caravan of camper kijk hier

 

 

Verbruikt u meer dan 1 gasfles per jaar? Dan bespaart u al met de LPG gasfles!

1. LPG dampgastank met afneembare kraag en zijvulaansluiting wordt compleet geleverd met een vulbajonet naar keuze
Nederlandse of andere Europese vul nippel, optioneel zijn europaset vul nippels verkrijgbaar.

2. De LPG Gas damp tanks zijn speciaal ontwikkeld voor gasdamp afname, dit is dus anders dan een heftruck of
auto tank omdat de verdamper hier in de lpg gasfles zit! en dus vloeibaar gas aanleveren welk explosief is.
De verdamper voorkomt ook een vloeibare afname.

3. Deze lpg gasflessen zijn hervulbaar met lpg autogas/ LPG - butaan & propaan.
Butaan en propaan kunt u vullen bij een erkend vulstation.

 
4. De LPG gasdamptanks zijn uitermate geschikt voor uw caravan / camper of voor in en rondom uw huis / schuur
of hobby ruimte. Geschikt voor aansluiting op o.a. Camper / caravan uw koelkast, verwarming, kookstel,
terras heater, gas barbecue, grill, brander of mobiele gaskachel. Let op door de toevoeging van parafine is er wel een goed gasfilter noodzakelijk. Parafine is 
schadelijk voor schakel punten en thermostaten van gas apparatuur. Gasfilters van Truma en Caramtic halen 99% van de parafine uit het gas. zie hier

5. Dit alles is gewoon met de huidige gas drukregelaar aan te sluiten en werkt op alle gas apparaten die met flessengas
aangesloten kunnen worden. Deze zijn ook uitwisselbaar, u kunt willekeurig wisselen tussen propaan / butaan en
lpg gas zonder aanpassingen.
 
 

Voordelen ten opzichte van traditionele propaan gasfles:

 

 • Minimaal 50% goedkoper t.o.v. propaan / butaan gasflessen
 • Middels de inhouds meter weet u wanneer er getankt moet worden en komt u nooit zonder gas te zitten.
 • Door een overdruk ventiel riskeert u nooit dat de gasfles bij calamiteiten kan ontploffen.
 • U betaalt enkel wat u verbruikt. (De gasfles is ter alle tijden weer bij te vullen en hoeft dus niet leeg te zijn.
 • De LPG gasfles verdiend zich met ong. 7x vullen weer terug!!!
 • De lpg gasfles is uw eigendom, zo weet u wat u in huis heeft en hoeft u geen losse gasflessen meer te kopen en kunt u in heel europa terecht met uw eigen lpg gasfles.
 • Uw eigen druk regelaar en koppelstukken hoeft u nooit meer aan te passen. In het buitenland bent u afhankelijk van de lokale types gasflessen en koppelstukken voor uw gasaparaten.

 

Extra veiligheid:
De lpg gasfles is veel veiliger dan de traditionele gasfles. Het materiaal is of 4 mm metaal of 5 mm aluminium.
Een 80 % vul begrenzer zorgt ervoor dat de gasfles nooit meer dan 80 procent gevuld wordt.
Daarbij is er een overdruk beveiliger die ervoor zorgt dat de fles niet kan ontploffen indien de druk in de fles te hoog zou worden. De rode lpg gasdamp fles is voorzien van een afname beveiliging welk voorkomt d.m.v. een teflon bal blokkering dat de gaskraan bij spontaan open draaien blokkeert.

Stofdop: Voorbeeld gebruik van de stofdop
Wij leveren ook de stofdop. U voorkomt hiermee dat er vuil en of diertjes tussen de afsluit klep komen bij het vullen. U loopt dan geen risicodat als u de gasfles vult dat de terugslagklep defect raakt en daardoor gas terug stroomt uit het vulpunt.
Hierdoor zal de gasfles leeglopen en moeten er reparaties aan de lpg gasfles moeten plaatsvinden.
Dit alles is dus met de eenvoudige stofdop tbv. LPG vulnippel te voorkomen,

Propaan netwerk op de camping:
Zit u op een camping / recreatie park aangesloten op een propaan netwerk dan bent u ook veel voordeliger uit met de LPG Gasfles.
Hierbij een berekening:
Wist u dat 3,4 Liter LPG gelijk is aan 1m3 propaan gas.
U vult de fles met bijna 22 liter LPG wat gelijk staat aan 5,5 m3 gas voor ongeveer 10 tot 14 euro (Afhankelijk van de LPG prijs) Dus tel uit uw winst!

Gas in caravan of camper?
Bij gebruik van een lpg gasfles in een camper of caravan adviseren wij het gebruik van een gas filter.
Dit omdat er vaak een truma gaskachel in zit welke vereist dat er een gasfilter gebruikt word.
Tevens is het te adviseren voor gebruik van een koelkast op gas. Zie alle onderelen hier

 

 

Inbouw in camper:
Met een buiten vulset sleept u nooit meer met gasflessen en in het buitenland zullen ze niet moeilijk doen als u de gasflessen vult.Iin Europa zijn per land en regio de gasflessen en koppel stukken verschillend. Waardoor de gas reduceer ventielen telkens aangepast dienen te worden. Met een LPG instalatie heeft u daar geen last meer van. 
U kunt eenvoudig de lpg gasfles(sen) vullen vanaf de buitenzijde van uw camper.

 


Herkeuring lpg gasfles:
Een lpg gasfles kopen is de eerste stap.
De lpg gasfles is standaard 10 jaar gekeurd.
Herkeuring van de gasfles kunnen wij voor u verzorgen.
De stalen rode gasflessen worden na herkeuring verlengd met 10 jaar keuring.
De aluminium lpg gasflessen worden bij herkeuring verlengd met 10 jaar keuring.

LPG gasfles inhouds voorbeeld in vergelijking tot butaan / propaan:
De dichtheid (gewicht) van propaan is 510 gram bij 15gr. C voor 1 dm³ of 1 liter gas.
Wanneer een propaanfles 10,5 kg propaangas kan bevatten, dan is dat 10,5 : 0,51 = 20,59 liter vloeibaar propaan oftewel 10295 liter gasvormig propaan).
De dichtheid (gewicht) van butaan is 0,587 kg bij 15 gr.C voor 1 dm³ of 1 liter butaan.
Wanneer een butaan gas fles 11 kg butaangas kan bevatten, dan betekent dit 13 : 0,587 = 18.7 liter.
LPG bestaat uit een mengsel van butaan en propaan. Er gaat 12 kg LPG in een gasfles (21.6 liter)
De verhouding tussen dit mengsel kan verschillen (ook wel zomer en winter LPG genoemd)
In onze berekening gaan wij uit van 60% propaan en 40% butaan (dit is de gemiddelde verhouding) Swinters kan dat variëren tot 90 - 10 %. Hoe verder duitsland in naar het oosten van Europa is het zelfs 100 % propaan.

Onderdelen Technisch.

Onderstaand staan de PDF tabellen van diverse rubrieken. Mocht u daarvan een item willen bestellen dan graag via de cotnact formulier kijk hier

 

fittingen Druk regelaars Lijst met diverse Gasbranders

Lijst met gasfittingen en

materialen in verschillende

maten. Klik hier

Lijst met drukregelaars

hoge en lage druk 

klik hier

Lijst met diverse gasbranders

Klik hier

Lijst met Water toebehoren

Voor Caravan en Camper kijk hier

 

 

- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~