Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | Geisers

Geisers

Propaan en butaan geisers voor vakantie woningen, campings en flessengas gebruik. Klik op onderstaande rubrieken voor meer keuze. Onderaan de pagina vind u een handig checklist en trouble shooter indien u problemen ondervind bij het aansluiten - Meer Info
Aardgas geisers
Aardgas geisers
Geisers op aardgas geschikt voor Nederland en België. Nederland heeft ...
Cointra - TTulpe Propaan Geisers
Cointra - TTulpe Propaan Geisers
Propaan en butaan geisers voor campings, vakantie woningen, buiten ver...
Mobiele buiten geisers
Mobiele buiten geisers
Geisers geschikt om buiten te gebruiken en mobiel waar dan ook toe te ...
Onderdelen geisers
Onderdelen geisers
Ondersdelen en schoorsteen afvoeren voor geisers
Elektrisch Geisers - CV
Elektrisch Geisers - CV
Doorstroom water verwarmer en CV ketels met 1 hendel mengkraan 3,5 kW ...

Gaswinkel verkoopt kwalitatieve geisers werkend op propaan, butaan en of LPG gas geschikt voor buiten gebruik in de camper, caravan, tent, op de camping vakantie park, vakantie huis en boerderij.

Overal waar geen beschikking is over aardgas kunt u deze geisers gebruiken. Deze geisers zijn veilig en hebben geen waakvlam maar een elektronische ontsteking die in werking treed zodra er warm water gevraagd word.

 

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten warmte producten waaronder warm water voor binnen en buiten. Of u nu op zoek bent naar een geiser om uw caravan of boot te verwarmen, of naar een elektrische doorstroomverwarmer voor in uw keuken of badkamer, bij ons bent u aan het juiste adres!

 

De warm water geisers die wij verkopen zijn in te delen in 2 groepen:

 1. geschikt voor buitengebruik zoals de Eccotemp geisers
 2. geschikt voor binnen gebruik zoals de Cointra geisers

De buiten geisers zijn bijzonder geliefd op de camping maar ook op veebedrijven om paarden , kalveren, honden en ander vee mee te douchen. 

 

Algemene Checklist voor Geisers met problemen:

 

Checklist als uw geiser niet werkt!

Om een goede diagnose te kunnen stellen beginnen we met een

algemene Check list:

 • 1. Sluit een waterleiding met voldoende waterdruk ( minimaal 1,3 Bar )
      aan op de rechter ingang van het apparaat.
 • 2. Sluit de warmwaterleiding aan op de middelste aansluiting. (Supreme is links)
 • 3. Sluit propaangas ( 30 mbar ) aan op de linker aansluiting en draai de
      gastoevoer
  open. (Supreme is in het midden)
 • 4. Sluit een passende aan- en afvoer pijp aan op het apparaat. ( 60/100 mm. )
      (supreme is 60/100 concentrisch)
 • 5. Zorg ervoor dat volle batterijen in de batterij houder zitten conform het schema.
      Of bij de supreme steek de stekker in het stop contact (230 volt)
 • 6. Draai de kraan open van de warmwaterleiding om het apparaat te ontluchten.
      Blijf starten tot de lucht uit de gasleiding is en het apparaat brand.
 • 7. Mocht alles correct zijn aangesloten en uw Geiser werkt niet naar behoren
      neem dan kontakt op met uw leverancier

 

 

Trouble shooter voor geisers zonder waakvlam met batterij ontsteking:

Het is vervelend als uw (nieuwe) apparaat niet werkt na installatie.

Om een defect uit te sluiten of juist te herkennen hebben wij deze checklist opgesteld voor uw eigen zekerheid en natuurlijk ter voorkoming van kosten die uiteindlijk niet nodig blijken.

Wij zullen ons best doen om u te vergewissen van een goed werkend apparaat.

Het is belangrijk de geiser te installeren precies zoals dat is voorgeschreven in de handleiding, we willen u vragen deze eerst dor te lezen en controleren of alles conform de handleidng is aangesloten, alvorens contact met ons op te nemen.

Voordat u één van onze FAQ’s doorloopt is het belangrijk om te kijken en te luisteren wat de geiser wel en niet doet.

Dit kan de juiste aanwijzingen geven om het probleem te bepalen en op te lossen. Onze medewerkers van de technische dienst kunnen hier ook naar vragen!

Het apparaat doet niets

Het apparaat kan om verschillende redenen niet opstarten zowel door een technische mankement, door een onjuiste installatie of andere factoren. In de meeste gevallen zal het controleren en verhelpen van onderstaande punten uw geiser zonder problemen laten functioneren.

 1. Controleer of het waterslang voor de toeveor van koud wate juist is aangesloten, aan de juiste kant. Wanneer de inkomende en uitgaande waterstroom omgekeerd zijn, zal het apparaat niet werken. Inkomend water (koud) dient aan de rechterkant (als je naar het apparaat kijkt) te worden aangesloten en de uitgaande waterstroom aan de linker kant.
 2. Is de batterij nog in goede conditie "vol" en zijn baterijen op de juiste manier in de batterij houder geplaatst (staan de polen in de juiste positie ( +/- ). Batterijen die al een tijd in de kast liggen kunnen soms onvoldoende capaciteit hebben voor een goede vonk overdracht, wij adviseren daarom altijd om nieuwe batterijen te installeren. Denk bij sommige batterijen er ook aan dat eventuele beschermfolie en/of kunststof afdekkapjes goed van de polen verwijderd dienen te zijn!

 3. Controleer of er nog voldoende gas in de gasfles aanwezig is en dat de gaskraan van de gasfles (of) aardgas naar de geiser geopend is. Let op, bij een nieuwe gasfles is het mogelijk dat er nog wat lucht in de gasfles zit, Door de gasfles alvorens aan te sluiten buiten een 10 tal seconden af te blazen door de kraanopen te zetten is het voldoende om het apparaat te ontluchten.

 4. Is de water druk wel voldoende? De waterdruk mag niet onder de 0,5 Bar komen, een beveiliging sluit dan de elektronica van de geiser af en daardoor zal ontsteking niet mogelijk zijn. Verwijder eventuele knikken in de aanvoerslang van het water of verhoog de druk door  bijvoorbeeld een waterpomp aan te sluiten voor extra druk op de waterleiding.
  Een andere oorzaak van te weinig waterdruk kan ook vervuiling zijn, dit kan bijvoorbeeld kalk zijn, een verstopte water filtere of vervuiling die in het zeefje zit bij de wateraanvoer. Maak in dit geval het zeefje goed schoon. U kunt ook het apparaat andersom aansluiten"verkeerd-om aan" dus koudwater-aanvoer op de uitvoer kant en spoel daarmee het apparaat geruime tijd door met veel water om eventuele verontreinigingen weg te spoelen.

Werkt de microschakelaar naar behoren? Bij de modellen TTulpe B6/11/14 gaat het er een ‘hamertje’ omhoog, u kunt dit zien als de frontkap eraf is. Dit hamertje gaat omhoog als er water gaat stromen, dit maakt en klein wit knopje vrij. Mocht het hamertje wel omhoog gaan maar het witte knopje niet tevoorschijn komen dan is het microschakelaartje defect.
Bij andere modellen kan onderstaande van toepassing zijn, Als u van onder in de geiser kijkt (kap eraf is makkelijker om het te zien) ziet u tussen de 2 draai knoppen een klein zwart blokje zitten met een metalen lipje eraan. Als er water gaat stromen hoort dit metalen lipje naar rechts te bewegen Dit lipje maakt een klein oranje knopje vrij. Mocht het lipje wel open gaan maar het oranje knopje niet tevoorschijn komen dan is het microschakelaartje defect (voor de Cointra modellen geldt dat ook de linker draaiknop open moet staan, deze is namelijk verbonden met een microschakelaar dus geldt de zelfde controle als hier boven).

Als laatste willen we u vragen om te controleren of alle stekkertjes nog goed vast zitten, klik ze eventueel eerst los en monteer ze vervolgens opnieuw. Mogelijk maakt, door transport of installatie, een connector geen goed contact meer. Let er op dat de connector weer op de juiste plek worden terug geplaatst.
Wij hopen dat met het doorlopen van deze punten uw geiser het doet. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou hij op zijn minst iets moeten doen b.v. “ik hoor de geiser tikken, maar…”. Kijk in dit geval bij onze andere FAQ’s die uw situatie het beste weergeeft.

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Op de verwarmings markt is Ferroli net als vaillant één van de grootste spelers , tevens voor airconditioning en warm water. Ondermeer bekend van Lamborghini en Agpo. Ruim 60 jaar is Cointra actief in Spanje. In Spanje koop je geen geiser, maar een Cointra.
Cointra is kwalitatief hoogwaardig en vooruitstrevend. De geisers zijn volkomen veilig en in heel Europa toegelaten.

De Cointra Advance serie zijn zeer compacte geisers op Propaangas butaan en LPG Gas.

Bij uitstek geschikt voor inbouw, past in bijna ieder kastje. Ideaal voor op de camping, vakantie park in uw camper of caravan chalet, of gewoon thuis. De geisers worden compleet verkocht inclusief toebehoren zoals een manual, twee RVS waterslangen,batterijen, aansluit adapters voor de meest voorkomende gas en wateraansluitingen plus een montageset.

Zodra het water door het toestel stroomt treed de automatische ontsteking in werking, deze werkt op batterijen. Hierdoor is er geen waakvlam nodig en wordt onnodig gasverbruik en koolmonoxide voorkomen. De geisers zijn volkomen veilig en gecertificeerd voor gebruik in geheel Europa. Aansluiten is zeer eenvoudig.

 

Onderdelen Technisch.

Onderstaand staan de PDF tabellen van diverse rubrieken. Mocht u daarvan een item willen bestellen dan graag via de cotnact formulier kijk hier

 

fittingen Druk regelaars Lijst met diverse Gasbranders

Lijst met gasfittingen en

materialen in verschillende

maten. Klik hier

Lijst met drukregelaars

hoge en lage druk 

klik hier

Lijst met diverse gasbranders

Klik hier

Lijst met Water toebehoren

Voor Caravan en Camper kijk hier

 

 

 

- Back to top...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~