Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | BBQ en accessoires | Kolen/Hout

Hickory Chunks - Okkernoot Brokken zoet en sterk van smaak 1kg (Code:RKA08)

Hickory Chunks - Okkernoot Brokken zoet en sterk van smaak 1kg [RKA08]
Voor € 4,95

Momenteel niet beschikbaar! [EAN:7435114230266]


Hickory Chunks - Okkernoot Brokken zoet en sterk van smaak 1kg

 

Houtsoorten zijn onderling verschillend van smaak. Het verschil zit hem vooral in de hardheid van het hout en het zuur gehalte van hout welk typerend is voor de smaak. De vraag is ook wil je snel of langzaam roken en hoe groot zijn de stukken vlees?
Voor grote stukken vlees en langzaam roken zou je hardhout moeten gebruiken zoals Hickory, beuken en Eiken. deze geven een zware sterke rooksmaak omdat het hout langzaam brand en de rook meer naverbranding nodig heeft, Zeer geschikt voor Rood vlees. Voor vis en kip bijvoorbeeld zou je het beste wat lichter hout kunnen gebruiken zoals essen, noten hout of fruit bomen hout.

 

Zou je voor vis bijvoorbeeld Eiken willen gebruiken en te lang roken dan zal alles bitter gaan smaken en dat is niet lekker.

 

Beter is het om grotere brokken hout te gebruiken. Deze leg je op de kolen, briketten of naast het vuur. Ze roken langer en constanter dan de snippers. Je kan brokken rookhout online kopen maar je kan natuurlijk ook zelf een paar stammetjes laten drogen en in stukjes hakken.

 

Een goed rook resultaat herkent u aan een rookring in het vlees. Het resultaat van low (lage temperatuur) and slow (langzaam) bereiden van vlees met hout, het resultaat is een roze rookring in de eerste paar millimeters van het vlees.
Dit roze vlees wil niet zeggen dat het nog rauw is. Rook zorgt voor een chemische reactie vanwege de koolmonoxide welk geproduceerd wordt door de verbranding van het hout. De Koolmonoxide (CO) verdringt de zuurstof in het vlees en kleurt het vlees rood wat resulteert in een roze-rode ring. Deze chemische reactie kan soms ook uitblijven Al wil het uitblijven van een rookring niet te betekenen dat er niet genoeg gerookt is. De chemische reactie blijft wel eens uit en geeft dan geen rookring terwijl je wel een rooksmaak hebt. Een hoop restaurants claimen wel dat ze roken maar gebruiken dan zoiets als liquid smoke een chemische goedje waarmee je een rooksmaak kan geven. Dan heb je de rooksmaak wel maar het is niet echt.

 

 Gerelateerde Producten

Grilwagen Cheff Dubbelwandig met kolen lift [11518]
Grilwagen Cheff Dubbelwandig met kolen lift
Voor € 399,95
VoorradigVoorradig!

 

Grote Grilwagen voorzien van geëmailleerde gietijzeren roosters en kolen lift

Meer Info...

Gerelateerde Producten

Grilwagen Cheff Dubbelwandig met kolen lift [11518]
Grilwagen Cheff Dubbelwandig met kolen lift
Voor € 399,95
VoorradigVoorradig!

 

Grote Grilwagen voorzien van geëmailleerde gietijzeren roosters en kolen lift

Meer Info...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~