Tel: 0315-340099
€#.##
Home | Catalogus | BBQ en accessoires | Barbecue

Afrikaanse Braai met draaispit en tafel onderstel (Code:BS071)

Afrikaanse Braai met draaispit en tafel onderstel [BS071]
Van € 3.250,00 Voor € 2.495,00, Besparing € 755,00 (23,2%)!

Momenteel niet beschikbaar! [EAN:7435114235278]


Afrikaanse Lam - Varkens braai met draaispit en tafel

 

Nu najaars aanbieding op = op onderstel met Braai van € 3250,=  voor € 2795,= Nog 1 te koop

 

Grote Afrikaanse Lam - Varkens braai met draaispit 4 - 6 mm merk Broilfire

Afrikaanse Braai wat is dat?

De Afrikaanse Braai staat voor een sociaal “Braai’ (barbecue)  gebeuren dat betrekking heeft op een complete maaltijd voor een heel gezin of familie welk langzaam gegaard wordt. Braai is het Afrikaanse woord voor barbecue. En in Afrika is dat een familie aangelegenheid waar het gezellig samen zijn, eten voorbereiden en klaar maken met zijn allen centraal staat. Een happening waar je de tijd voor neemt om optimaal samen te genieten en vooral lekker eten.
In Zuid-Afrika leggen ze grote stukken vlees op de grill of aan het spit die langzaam moeten garen gescheiden van het vuur. Heel anders dan één hamburger, worstje of een sateetje even snel op de barbecue zoals Nederlanders dat vaak doen. 

Kenmerkend is het zelf kolen maken. Je brandt het hout tot het kolen zijn geworden, deze trek je naar voren onder het rooster en daarna gaat het vlees pas op de grill. Hierdoor wordt het braai proces optimaal gebruikt door de smaak van het vuur en de kolen.

 

Stoof pot:

Een Afrikaanse braai staat voor meer dan vlees garen. Naast het vlees garen zijn er de groenten, vruchten en het stoofpotje welk elk op eigen wijze in de braai klaar gemaakt worden. Het bekende stoofpotje is de gietijzeren stoof pot om stoof vlees, soep of kippen stue.in voor te bereiden. Een braai heeft de eigenschappen om te kunnen garen, grillen maar ook warm houden. Door het formaat en de mogelijkheden om de hitte dermate te spreiden kunnen warmte zones gecreëerd worden.

 

Hoe dan?  

Een grote indirecte en directe oven grill en barbecue. 131 cm Breed en 182 cm hoog, compleet met een RVS draaispit en motor geschikt om een 50 kg varken lam, geit of schaap te grillen. De deur kan geheel gesloten worden voor een langzame garing van wel 8 tot 10 uur (slow cooking) bij 90 graden celcius. Dit is het resultaat van een door ontwikkeld product zoals de afrikaanse Braai.

Het formaat en de kwaliteit maakt deze braai Uniek en geschikt als buiten kachel - oven - barbecue en grill voor de kleine hap als ook een flinke hap zoals een speen varken of lam.

Deze braai is vervaardigd van minstens 4 mm dik plaat staal en 6 mm dikke RVS roosters welk een lange levnsduur garandeerd van vele jaren! 

De Broilfire Afrikaanse Braai is voorzien van een profesionele waterdichte Smoker gril thermometer welk Calibreerbaar is en de maximale tempratuur bijhoud met name als de braai in gesloten toestand aan het garen is.

 

Het vuur wordt in de achterwand opgestookt zodat het vuur niet onder het vlees komt maar wel volledig benut wordt door de straling hitte optimaal te benutten.

Onderin de braai kunnen de kolen vanaf de achterwand getrokken worden voor direct grillen of barbecueen op het RVS barbecue rooster. 

Het barbecue rooster is in 2 hoogte standen te gebruiken en zijn eenvoudig van voren in en uit te schuiven. De RVS roosters zijn 630 x 520 x 6 mm 

De afsluit luiken kunnen geheel dicht voor een langzaam gaar proces van grote stukken vlees en bijvoorbeeld een lam of speen varken. Dit luik kan ook opgevouwen worden tot een werktafel om tijdens het barbecueen voldoende werk ruimte te hebben voor borden en schalen. 

 

Niet de gehele wand hoeft te branden en niet onder beide gehele roosters is het noodzakelijk kolen te spreiden. De roosters kunnen hoog en laag gepositioneerd worden! U kunt de hele achter wand gebruiken om te stoken maar ook een gedeelte, afhankelijk wat uw grill strategie is. 

 

Er wordt een grote RVS gril spies Rotisserie) van 20 mm doorsnee mee geleverd welk sterk genoeg is om een schaap, lam, geit of jong varken te grillen tot 50 kg. Deze Rotisserie is compleet met een grote gril vork, poten klem houder, neus klem houder en een RVS motor met een toque van 50 kg.

 

Eventuele andere hulp stuken zoals vorken groot of klein kunnen bij besteld worden zie gerelateerde producten!

 

Let op voor de transport kosten rekenen wij 45 euro per onder deel dat is 1 onderdeel per pallet! Voor deze combinatie zijn 2 pallet plaatsen nodig

 

 Gerelateerde Producten

Ribrack verchroomd 5 mm gril rek voor steaks en ribs [BA022]
Ribrack verchroomd 5 mm gril rek voor steaks en ribs
Voor € 12,95
VoorradigVoorradig!

 

Ribrack verchroomd 5 mm gril rek voor steaks en ribs Maat 27 x 22 cm

Meer Info...

Afmetingen Braai zonder opzet tafel:

 • Hoogte x Breedte x Diepte = 102 x 130 (binnen) x 70 cm Breedte buite werks is 130.8 cm
 • Hoogte met standaard = 182 cm 
 • Materiaal: plaatstaal 4 mm andere materiaal diktes varieren van 6 tot 12 mm
 • Hoogte standaard is 80 cm
 • Materiaal inschuif roosters: RVS Inox 201 spijl dikte 6 mm
  • Maat RVS roosters: 63 x 52 cm
  • Aantal 2 RVS roosters
 • Materiaal brandrooster: 6 mm coten staal is extra hitte en vervormings bestendig!
 • Diameter Schoorsteen pijp is 125 mm RVS 1 mm merk Holeterm
  • Lengte 50 cm en kan verlengt worden per meter
 • Voorzien van een profesionele waterdichte Smoker gril thermometer welk Calibreerbaar is

 

 • Materiaal Rotisserie: Inox 201 RVS lengte 132 cm as dikte 20 mm in 2 delen
  • Voorzien van: 1 grote Vork
  • Poten klem
  • Neus klem
  • RVS motor 220 volt met 150 cm stekker koord en Torgue 50 kg

Let op voor de transport kosten rekenen wij 45 euro per onder deel dat is 1 onderdeel per pallet! Voor deze combinatie zijn 2 pallet plaatsen nodig

 

 

Gerelateerde Producten

Ribrack verchroomd 5 mm gril rek voor steaks en ribs [BA022]
Ribrack verchroomd 5 mm gril rek voor steaks en ribs
Voor € 12,95
VoorradigVoorradig!

 

Ribrack verchroomd 5 mm gril rek voor steaks en ribs Maat 27 x 22 cm

Meer Info...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~