Wat zijn belangrijke keuringen en wetten rondom het gebruik van gas?

Alles op het gebied van gas moet veilig zijn. Daarom bestaan er keuringen en certificaten om veilig met gas te kunnen werken en reizen. Hieronder zetten we de belangrijkste certificeringen uiteen.

Het belangrijkste is natuurlijk om de veiligheidsregels rondom gas te handhaven. Controleer regelmatig alle slangen en aansluitingen op schade of slijtage. Dit kan namelijk lekkage veroorzaken. Vervang daarnaast onderdelen met slijtageplekken direct. Houd jouw gas-installatie altijd uit de zon en gebruik de gasfles enkel rechtop.

Europese certificering:

De ISO 11621 regelt de eisen aan de installatie van een gasdamptank in voertuigen. DIN EN 1949 is de Europese norm voor de installatie van vloeibaar gas-installaties in bewoonbare recreatievoertuigen en andere voertuigen voor woondoeleinden. Deze wordt ook wel eens gekenmerkt door 2014/68/EU in een certificaat.

Duitse certificering:

De Technische Regel Drukapparaten, TRG 280: “Flüssiggas-Anlagen in Fahrzeugen”, regelt de eisen aan de installatie en het onderhoud van “Gastankflasche” in voertuigen.

Let op: De exacte eisen aan de installatie en het onderhoud van “Gastankflaschen” kunnen per land en zelfs per Duitse provincie variëren. Informeer daarom vooraf welke actuele regelgeving actief is in de omgeving!

Heb je meer hulp nodig?

Kom je er na het lezen van dit blog nog steeds niet uit? Geen probleem!