Tips om te besparen op energiekosten

Het is algemeen bekend, sinds begin 2022 rijzen de gasprijzen de pan uit. Allerhande maatregelen worden door consumenten genomen om het gasverbruik te verminderen. De thermostaat lager, koken op inductie of het aanschaffen van een warmtepomp. Maar door de grote vraag en beperkte beschikbaarheid van deze middelen, kan niet alles voor de winter worden geïnstalleerd. En met de kou opkomst, wil je er toch lekker warm bij zitten.
Wij zetten een aantal tips voor jou op een rij, zodat je alsnog flink kan besparen op de energiekosten.

1. Koud weer = gaskachel aan
In ons assortiment gaskachels zitten een flink aantal kachels voor zowel binnen als buiten. Of je nu kiest voor een flat-basic in de woonkamer, een prachtige Provence of een terrasstraler voor onder de veranda, je hoeft er zeker niet koud bij te zitten. Voor elke situatie is namelijk een passende gaskachel te vinden. Let hierbij vooral op de uitstoot na de verbranding van het lpg (% emissie). Dit bepaalt namelijk of jij veilig de kachel binnen kan gebruiken.

2. Niet meer koken op aardgas?
Inductiekookplaten of keramische kookplaten zijn bijna niet aan te slepen. Zit jij te wachten op een nieuwe kookplaat en wil je toch van het aardgas af? Kies dan voor koken op een gasfles. Met een gaskookstel op lpg heb je een geschikte oplossing voor een warme maaltijd. Je kan ook kiezen voor een wokbrander of powerfire (zoals deze brander).

3. Gasfornuis ombouwen?
Wil je jouw oude gasfornuis liever niet naar de stort brengen of verkopen, bouw deze dan om. Zo kan je het gasfornuis gebruiken voor op een gasfles. Ideaal voor in het tuinhuisje of op de camping. We leggen je graag uit hoe je het gasfornuis ombouwt.

4. Check ook de aansluitingen
Als je met een van bovenstaande aanpassingen aan de slag gaat, controleer dan altijd of de gasslang niet over de datum is en of alles lek-vrij is. Dit voorkomt problemen en ongemak.

Twijfel je of een van bovenstaande tips voor jou geschikt is? We staan altijd klaar voor jouw vragen!

Heb je meer hulp nodig?

Kom je er na het lezen van dit blog nog steeds niet uit? Geen probleem!