Hoe sluit ik een buitenvulset aan?

 

Buitenvul sets:  GS005 – GS014 – GS130 -GS131

Stap 1 Schaf het juiste gasfilter aan. We hebben 3 soorten gasfilters die de Aerosole-toevoeging (paraffine) uit het LPG kunnen filteren. Paraffine is weliswaar goed voor een voertuig maar schadelijk voor gasapparatuur!

Dit zijn de Truma gasfilters (5616430), de Caramatic gasfilters (56-283-50) en de Aerosole gasfilter van IGT (GS137). Deze gasfilters verkopen wij per stuk of per set van 2 stuks.

Bepaal welke u kunt toepassen en waar die moet komen! De plaatsing van deze filters is vóór de drukregelaar of omschakelaar. Het gasfilter van IGT kan ook ná de drukregelaar toegepast worden.

Stap 2Monteer het T-stuk  (GS009) op de gasfles. De langste slang gaat naar het buitenvulpunt. Draai zo nodig de vulknie met de klok mee in de meest gunstige positie.

Stap 3Bepaal nu waar de langste vulslang door de bodem van de gaskast naar de gewenste vulplaats kan worden geleid. Meestal kan dit het beste door het luchtrooster die in de bodem zit, naar de rok of spoiler worden geleid

Deze plaats bepaalt tevens aan welke kant de lange vulslang wordt aangesloten op het T-stuk. Vaak is het makkelijker om de kragen van de gasfles te demonteren. Dan zijn de vulslangen ook beter weg te werken en kan de inhoud ook nog steeds afgelezen worden.

De flessen moeten d.m.v. een bevestigingsband (GS021) aan de wand vastgezet worden.

Stap 4Boor nu op de gewenste plek (meestal de spoiler of rok) een gat van 28 mm en monteer daar de buitenvulaansluiting (GS013). Gebruik hiervoor het bijgeleverde sjabloon. De moertjes komen in de contra-mal aan de binnenkant. De bouten gaan aan de buitenkant door de buitenvulaansluiting. Na montage word(en) de LPG slang(en) en ander verbindingen goed vastgedraaid.

Let op: het scharnier van het afsluitklepje van de buitenvulaansluiting moet met de rijrichting mee sluiten anders waait deze open en zal het wellicht kwijtraken. Er zal dan vuil in de buitenvulaansluiting komen.

Hieronder volledigheidshalve nog een lijst met eventueel te gebruiken/bij te bestellen aansluitmaterialen:Heb je meer hulp nodig?

Kom je er na het lezen van dit blog nog steeds niet uit? Geen probleem!