Hoe sluit ik een buitenvulset aan?

Stap 1 
Monteer het gasfilter in de vaste leiding door middel van een knelkoppeling. Plaats het gasfilter na de drukregelaar of na de Duocontrol – Monocontrol. Let op de gastroom richting, deze staat aangeven op de achterkant van het filter.

Stap 2
Monteer het t-stuk op de gasfles. De langste slang gaat naar het buitenvulpunt. Draai zo nodig de vulknie in de meest gunstige positie.

Stap 3
Bepaal nu waar de langste vulslang door de bodem van de gaskast naar de gewenste vul. Deze plaats bepaalt tevens aan welke kant de lange vulslang wordt aangesloten op het t-stuk. Vaak is het makkelijker om de kragen van de gasfles te demonteren. Dan zijn de vulslangen ook beter weg te werken en kan de inhoud ook nog steeds afgelezen worden.

De flessen moeten d.m.v. een bevestigingsband aan de wand vast gezet worden.

Stap 4
Boor nu op de gewenste plek (meestal de spoiler) een gat van 28 mm en monteer daar de buitenvul aansluiting. Gebruik hiervoor het bijgeleverde sjabloon. De moertjes komen in de contra mal aan de binnenkant. De bouten gaan aan de buitenkant door de buitenvul aansluiting. Na montage wordt de gasvul slang vast gedraaid.

Let op: Het klepje van de buitenvul aansluiting moet met de rijrichting mee sluiten anders waait deze open en komt er vuil in.

Heb je meer hulp nodig?

Kom je er na het lezen van dit blog nog steeds niet uit? Geen probleem!