Goed voorbereid, met je gasfles op wereldreis

Reizen naar het buitenland met een gasvoorziening kan een ingewikkelde bezigheid zijn. Om goed voorbereid op wereldreis te gaan, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zeker als je gegarandeerd wil kunnen koken en verwarmen!

1. De gasfles

Kom je tijdens je wereldreis in gebieden waar het kouder is dan 10 graden Celsius? Dan raden we een propaan- of lpg-gasfles aan. Propaan levert namelijk gas tot minus 44 graden Celsius. Het alternatief is butaan (zoals een Campinggazfles), maar dit verdampt niet onder de 10 graden Celsius. Dan heb je dus geen gas uit je gasfles en kun je de gasfles niet gebruiken. 

Wel heeft een Campinggazfles als voordeel dat deze een klein formaat is en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Daarom is er tegenwoordig deze kleine lpg gasfles. Het voordeel van lpg op je wereldreis is dat je eenvoudig overal kunt vullen. Gebruik hiervoor in ieder geval een verlengstuk voor vuladapters en een universele lpg vulnippelset. Maar lees ook even verder over adapters.

P.s. Reis je met een camper laat je dan informeren over een geschikte buitenvulset.

2. Adapters

Hieronder vind je een lijst met must haves die je kan gebruiken bij een Campinggaz-fles (met ster aangegeven) of lpg- of propaanfles.

  • Gas-verloopkraan*
  • Vuladapterset: Om de Nederlandse gasfles te kunnen vullen in het buitenland.
  • Vuladapterset 2: Om een buitenlandse gasfles te kunnen gebruiken met jouw Nederlandse gas-apparatuur en gasinstallatie.
  • Hoge druk gasslang: Om met een volle gasfles een andere Campinggaz fles of gasfles te vullen. Dit kan zodra de gasdruk van de te vullen gasfles gelijk is aan de volle gasfles. Door de druk te verlagen (kraan openzetten) zal het vloeibare gas stromen naar de (Campinggaz) gasfles.
  • Vulknecht: kan helpen bij het vullen van de ‘andere’ gasfles. 
  • Adapters voor Verenigde Staten, Canada en de Caraïbise Eilanden: Zoals de USA-NL-DE, de USA-4 en de US-QCC1.
  • Adapters voor Azië, Australië en Nieuw Zeeland: De G-094, USA-4 en de G-093.

Heb je meer hulp nodig?

Kom je er na het lezen van dit blog nog steeds niet uit? Geen probleem!